Tomorrowland x Ridley present INVENIO

Tomorrowland x Ridley present INVENIO

Your getaway to explore the world together

Vrijdag 19 januari 2024 - Vanuit het hart van de wielerwereld in België lanceren Tomorrowland en Ridley de custom Kanzo Fast en Kanzo A. Letterlijk vertaald vanuit het Latijn betekent Invenio zoveel als “ik ontdek”, “ik vind”, “ik bots op”, wat perfect de samenwerking tussen Tomorrowland en Ridley samenvat: mensen over de hele wereld aanmoedigen om samen te komen en de wereld te ontdekken op alle terreinen! Twee nieuwe custom fietsen, aangevuld met een toepasselijke kledinglijn en passende accessoires zorgen ervoor dat je ware vrijheid ervaart en momenten van vriendschap en avontuur deelt.

Tomorrowland en Ridley zijn twee namen als een klok, pioniers uit België, het kloppende hart van de festival- en fietscultuur. Deze samenwerking van historiek, internationale ambitie en nalatenschap resulteert in het gouden ticket voor avontuur en ontdekking. Door twee custom fietsen te introduceren, aangevuld met een toepasselijke kledinglijn en passende accessoires, moedigt INVENIO de generatie van morgen aan om samen op ontdekking te gaan. Van het rijden van de Ronde van Vlaanderen of de Strade Bianche tot een dagelijkse gravelrit naar jouw werk, deze samenwerking geeft iedereen die mogelijkheid.

Door twee custom fietsen te introduceren willen beide bedrijven de generatie van morgen aanmoedigen om te kiezen voor een groenere en gezondere manier van reizen. De twee merken richten zich op het vinden van de beste mobiliteitsoplossingen om de impact van de meute te verbeteren. Op deze manier zullen ze nog meer van de wereld zien en iedereen overtuigen om hetzelfde te doen.

Het design
Het gepassioneerde team achter de creaties van Tomorrowland heeft zijn hart en ziel gestort in het ontwerpen van Invenio’s inspirerende design. Dit resulteerde in een boeiende satijnzwarte kleur, waardoor de elegante contouren en strakke lijnen van de fiets tot leven komen. Glanzende details en gouden accenten roepen de magie op van het vuurwerk van Tomorrowland en de grenzeloze energie die door de generatie van morgen stroomt.

De zwierige grafische lijn op de voorkant van de fiets bootst gracieus het vloeiende bewegen van Amare na, dat is de mythische vogel die de zin voor avontuur en grenzeloos reizen symboliseert in het universum van Tomorrowland. Deze diepgaande waarden verweven harmonieus met de naam ‘Invenio’, een uiting van het pure plezier van verkenning, de kunst van ontdekking en de magie van een reis met vrienden.

Dit project is drie jaar in de maak en vertegenwoordigt de eerste samenwerking tussen deze twee Belgische entiteiten. Ridley richt zich sterk op het bouwen van de beste fietsen voor iedereen, of de focus nu ligt op de prestatie, het comfort of beide. Tomorrowland brengt daarentegen mensen van over de hele wereld samen om mooie momenten van liefde en passie te delen via muziek. Door deze twee werelden samen te brengen, belichaamd in twee custom fietsen, streeft INVENIO ernaar iedereen te verenigen door hun liefde voor muziek en fietsen.

De INVENIO fietsenfamilie:

  • De Invenio Kanzo Fast, geeft de generatie van morgen vleugels op alle terreinen. Dankzij zijn carbon aerobuizen, brede bandspeling en custom ontwerp biedt het de perfecte balans tussen aerodynamica, mobiliteit op elk terrein en stijl. Het stelt iedereen in staat om de grenzen te verleggen en nieuwe avonturen te ontdekken, overal, sneller dan ooit.
  • De Invenio Kanzo A, biedt iedereen de mogelijkheid om in het moment te leven en samen de natuur te verkennen. Zijn custom aluminium frame maakt het een toegankelijke allroad-fiets, waardoor iedereen de zon achterna kan gaan, waar het hen ook maar brengt.

En wie weet wat de toekomst nog zal brengen...

De Invenio fietskleding- en accessoirecollectie
Tomorrowland x Ridley hebben een bijpassende reeks custom fietskleding gecreëerd als een compleet pakket, bestaande uit een volledige fietsuitrusting met bijpassende fietspet, sokken en drinkbus, beschikbaar voor iedereen die de Invenio-levensstijl wil ervaren. Sommige op maat gemaakte ontwerpelementen van de fietsen, zoals het zadel, het stuurlint en de op maat gemaakte bidonhouder, zullen zelfs afzonderlijk beschikbaar worden gesteld. De merchandise wordt binnenkort officieel aangekondigd.

Verkoopinformatie
Alle items, inclusief de fietsen, worden verkocht in ongeveer 700 winkels in heel Europa, online via store.tomorrowland.com, ridley-bikes.com in hun webshops en tijdens de Tomorrowland festivalweekends in Boom, België.

Tomorrowland x Ridley Cycling Package
Tomorrowland heeft de krachten gebundeld met Ridley, de grootste Belgische fabrikant van hoogwaardige racefietsen, om een gloednieuwe en exclusieve fietservaring te introduceren. Het driedaagse fietsarrangement (inclusief hotel en een Full Madness Pass voor Tomorrowland) is beperkt tot een kleine groep van 20 People of Tomorrow en nodigt fietsers van alle niveaus uit om de meest legendarische en historische weg- en grindroutes van België te verkennen op een unieke Tomorrowland x Ridley Gravel Bike. Na drie geweldige dagen verkennen op en naast de fiets, is het tijd om je te verenigen met de andere People of Tomorrow en in de magie van het festival te duiken.

Over de samenwerking
Ridley en Tomorrowland zijn iconen in hun vakgebieden. De grootste Belgische fabrikant van hoogwaardige racefietsen, Ridley, is de bakermat van de Belgische wielercultuur, terwijl Tomorrowland een van de grootste festivals ter wereld is en pionier is in de festivalindustrie. Bij deze samenwerking bieden ze een op maat gemaakte reeks fietsen en merchandise aan om samen op een wereldverkennende reis te gaan.

Over Ridley
Ridley werd opgericht in 1997 in België. Sinds de oprichting staat de grootste fietsfabrikant van België stevig aan de top van productinnovatie. Ridley staat bekend om zijn expertise in racefietsen met de Noah Fast en de nieuw geïntroduceerde Falcn RS. Gebaseerd op deze creaties waren ze een van de eersten in het veld die aerodynamische en hoogwaardige gravelbikes introduceerden met de succesvolle Kanzo Fast. In hun eigen windtunnel blijven ze elk aspect van hun fietsen optimaliseren om de grenzen te verleggen. Als onderdeel van de Belgische Cycling Factory-groep blijft Ridley verbazen met technologisch geavanceerde, aerodynamische, lichte en hoogwaardige fietsen. Gebaseerd op hun ware Belgische wielererfgoed en ervaring is het de missie van Ridley om jouw perfecte fiets te creëren. Every Ride Counts.

Debby Wilmsen Press Coordinator & Spokeswoman, Tomorrowland
Jordy Van Overmeire PR Coordinator, Tomorrowland
Over Tomorrowland België

Celebrating 20 years of Tomorrowland, Tomorrowland Belgium 2024 will take place across two weekends from July 19-21 and July 26-28. Set to open up a new world in the beautiful scenery of De Schorre in Boom in the summer of 2024, the festival’s new theme ‘LIFE’ is the prequel of the 2016 ‘Elixir of Life’ theme.

Tomorrowland is one of the largest and most iconic music festivals in the world held in recreation area De Schorre in Boom, Belgium, organized and owned by the original founders, the brothers Beers. Tomorrowland was first held in 2005 and has since become one of the world’s most notable global music festivals, where music and magic converge to create an unparalleled experience. It takes place every year in summer and stretches over 2 weekends, welcoming 400,000 People of Tomorrow from over 200 countries, and selling out in minutes year after year. Offering a unique camping experience with a wide range of accommodations, DreamVille is Tomorrowland’s official camping site located right next to the festival grounds, while people from every corner of the world can travel to Tomorrowland thanks to Global Journey, Tomorrowland's official travel program. Tomorrowland is located in a beautiful natural place: recreation area De Schorre in the town of Boom in Belgium. It is a true fairy tale world situated in beautiful natural surroundings with a strong eye for detail such as enchanting décor, magical stages, fascinating acts and peripheral animations, tasty and healthy food & drinks from around the world and spectacular fireworks – an unforgettable and incomparable show. Every year, the festival features a special theme that inspires the famed Mainstage design and stage production.

Tomorrowland caters to all genres in electronic dance music with hundreds of renowned artists performing across more than 16 different stages. More than a festival, Tomorrowland is a celebration of diversity and unity. Being a home to hundreds of thousands of people from all walks of life, one of the most unique things about Tomorrowland remains the whole world coming together in one magical place with everyone being equal and uniting as one – symbolizing the values of freedom, respect, diversity, and solidarity. 

Tomorrowland Belgium 2024
Weekend 1: Friday July 19 – Sunday July 21
Weekend 2: Friday July 26 – Sunday July 28
Boom, Belgium

More info: tomorrowland.com

Apply for press accreditation via this link.