Tomorrowland onthult mini-documentaire over de iconische editie van afgelopen zomer

Tomorrowland onthult mini-documentaire over de iconische editie van afgelopen zomer

‘We Are Tomorrow’, geproduceerd in samenwerking met Amazon Music, volgt de unieke reis van DJ Topic en de making of van zijn exclusieve nummer ‘Saving Me’, wereldvermaarde chef-kok en Tomorrowland Foundation-ambassadeur Gaggan Anand, Keniaanse moeder en onderneemster Vicky Tah en Mainstage-danseres Kelly De Clercq

Vrijdag 16 september 2022 - Tomorrowland vierde afgelopen zomer zijn legendarische terugkeer naar De Schorre in Boom. Het festival onthult nu een gloednieuwe mini-documentaire over de hele wereld die terug samenkwam op één magische plek en zich verenigde dankzij de kracht van muziek. ‘We Are Tomorrow’, geproduceerd in samenwerking met Amazon Music, volgt de unieke reis van vier People of Tomorrow naar het iconische festival: de Duitse dj & producer Topic, de wereldvermaarde Indische 50 Best chef-kok Gaggan Anand, de Keniaanse moeder en onderneemster Vicky Tah en de Belgische Mainstage-danseres Kelly De Clerq. De kortfilm is beschikbaar om te streamen op YouTube en Amazon Music vanaf dinsdag 20 september.

In juli 2022 keerde Tomorrowland na een pauze van twee jaar terug voor zijn 16de editie rond het thema ‘The Reflection of Love’. Het festival mocht tijdens drie weekends vol magie opnieuw honderdduizenden ‘People of Tomorrow’ van over de hele wereld verwelkomen in De Schorre in Boom. Een van de meest unieke dingen aan Tomorrowland blijft het feit dat de hele wereld samenkomt op één plek waar iedereen gelijk is en zich verenigt dankzij de universele taal van muziek. ‘We Are Tomorrow’ brengt dit op een prachtige manier in beeld.

De poëtische en esthetisch verbluffende vierentwintig minuten durende documentaire met spectaculaire festivalbeelden werd geregisseerd door Wim Bonte en volgt de reis van DJ Topic, Gaggan, Vicky en Kelly. Elk met een persoonlijk verhaal over wat Tomorrowland betekent voor hen. ‘We Are Tomorrow’ geeft kijkers een intieme kijk op het iconische festival, waarbij de verschillende personages op een rauwe en authentieke manier worden geportretteerd in de studio, thuis, tijdens repetities en feestend op het festivalterrein.

DJ Topic
De Duitse dj en producer Topic kende zijn doorbraak tijdens de pandemie en scoorde tal van hits die wereldwijd viraal gingen. Ondanks het feit dat hij miljarden streams verzamelde, bleef hij relatief onbekend bij het grote publiek. Topic maakte speciaal voor zijn Mainstage-optreden op Tomorrowland in juli – iets waar hij altijd al van had gedroomd – het exclusieve en volledig nieuwe Amazon Original nummer ‘Saving Me’, een uplifting rework van zijn wereldwijde hit ‘Breaking Me’. De nieuwe versie met vocals van de Amerikaanse singer-songwriter Sasha Alex Sloan vormt ook de basis voor de originele filmscore.

Topic: “Ik ben erg blij dat ik de kans heb gekregen om een nieuwe versie van ‘Breaking Me’ te maken, aangezien het een heel speciaal nummer voor mij is. ‘Breaking Me’ heeft zoveel deuren voor mij geopend en het pad dat ik nu bewandel zou er nooit hetzelfde uit hebben gezien zonder dit liedje. Een belangrijk deel hiervan is het waarmaken van mijn droom om op Tomorrowland te spelen. Ik ben dankbaar dat ik dat mag vieren met ‘Saving Me’. Het nummer vint zijn oorsprong in het begin van mijn carrière, maar sluit ook aan bij mijn ontwikkeling van de voorbije jaren.”

Gaggan Anand
Een wereldvermaarde Indische 50 Best chef-kok met een inspirerend levensverhaal: Gaggan Anand groeide op in armoede in de sloppenwijken van Calcutta, maar slaagde erin om het te schoppen tot de meest bekroonde chef in Azië wiens restaurant in Bangkok gedurende vier opeenvolgende jaren verkozen werd tot ‘Beste Aziatische Restaurant’ in de prestigieuze ranglijst ‘World’s 50 Best’. De beroemde chef bracht zijn uiterst creatieve gerechten afgelopen zomer naar Tomorrowland, waar hij zijn eigen Chef’s Table mocht hosten met een prachtig zicht op de legendarische Mainstage. Daarnaast stelde hij ook een uniek menu samen voor het Tomorrowland Restaurant. De opbrengst van deze zomer gaat naar de Tomorrowland Foundation en wordt gebruikt voor de bouw van een gloednieuwe Music & Arts School in India, die in december officieel wordt ingehuldigd door Gaggan.

Vicky Tah
Vicky is een trotse moeder en onderneemster uit Nairobi (Kenia), een Afrikaanse stad met een bloeiende dance-scene. Haar liefde voor muziek begon pas echt te groeien toen ze in 2013 voor het eerst op Tomorrowland was en lid werd van een 80-koppige Tomorrowland-familie. Na het verlies van haar man eerder dit jaar, organiseerde haar Tomorrowland-familie een inzamelingsactie om ervoor te zorgen dat ze deze zomer toch nog naar het festival kon komen.

Vicky: “Ik heb mijn Tomorrowland-familie ontmoet in 2013. Sindsdien zijn ze altijd een belangrijk deel van mijn leven geweest, vooral in het afgelopen jaar toen mijn man overleed. Op financieel vlak veranderde alles voor mij, dus Tomorrowland zat er sowieso niet meteen in voor mij. Ik heb mijn Tomorrowland-familie dan ook laten weten dat ik niet meer zou kunnen komen. Ze hebben de koppen bij elkaar gestoken en samen geld ingezameld om mijn vliegticket naar België te kunnen betalen. Ik waardeer alle liefde en steun enorm; dit noem je voor altijd verenigd.”

Kelly De Clercq
Kelly is een Belgische danseres op Tomorrowland. Dansen betekent alles voor haar. Ze ging door een moeilijke periode tijdens de pandemie, maar dansen hielp haar als uitlaatklep, plezier en therapie. Kelly gaat nu zelfs danstherapie studeren om met haar eigen ervaring ook anderen te kunnen helpen. Na de onzekerheid van de voorbije jaren kon ze afgelopen zomer eindelijk opnieuw dansen op de legendarische Mainstage en maakte ze deel uit van de magische openings- en slotshow, bekeken door miljoenen mensen over de hele wereld.

‘We Are Tomorrow’ gaat in première op YouTube en Amazon Music op dinsdag 20 september.
​Ontdek de
officiële trailer hier.
​Luister hier naar
‘Saving Me’ van Topic op Amazon Music.

Debby Wilmsen Press Coordinator & Spokeswoman, Tomorrowland
Jordy Van Overmeire PR Coordinator, Tomorrowland
Over Tomorrowland België

Tomorrowland is located in a beautiful natural place: recreation area De Schorre in the town of Boom in Belgium. It is a true fairy tale world situated in beautiful natural surroundings with a strong eye for detail such as enchanting décor, magical stages, fascinating acts and peripheral animations, tasty and healthy food & drinks from around the world and spectacular fireworks – an unforgettable and incomparable show. Every year, the festival features a special theme that inspires the famed Mainstage design and stage production.

Tomorrowland caters to all genres in electronic dance music with hundreds of renowned artists performing across more than 16 different stages. Being a home to hundreds of thousands of people from all walks of life, one of the most unique things about Tomorrowland remains the whole world coming together in one magical place with everyone being equal and uniting as one – symbolizing the values of freedom, respect, diversity, and solidarity. 

Tomorrowland Belgium 2023 took place across two weekends from July 21-23 and July 28-30. The 17th edition of Tomorrowland revolved around the theme ‘Adscendo’, turning De Schorre into a magical destination high on the horizon, where the People of Tomorrow witnessed the rise of a magnificent tale in the history of Tomorrowland’s Great Library.

Relive the magic of Tomorrowland 2023 with a series of full sets on YouTube and Apple Music.