Tomorrowland bereikt de mijlpaal van 10 miljoen abonnees en krijgt een YouTube Diamond Play Button

Tomorrowland bereikt de mijlpaal van 10 miljoen abonnees en krijgt een YouTube Diamond Play Button

Dinsdag 14 december 2021 - Vandaag bereikte het Belgische muziekfestival Tomorrowland het magische aantal van 10 miljoen abonnees op zijn YouTube-kanaal en het werd daarvoor onderscheiden met een diamanten YouTube Play Button. Tomorrowland bereikt muziekfans van over de hele wereld en haalt bijna 2 miljard views met zijn aftermovies en dj-sets.

Tomorrowland is een van de grootste muziekfestivals ter wereld. Het aantal bezoekers groeide van 9.000 in 2005 tot 400.000 in 2019 en het festival is gewoonlijk in enkele minuten uitverkocht. Het is niet enkel beroemd omwille van zijn jaarlijkse line-up van top-dj’s, maar ook door de magische droomwereldsfeer die 200 nationaliteiten samenbrengt en zijn ‘One World’-boodschap, die symbool staat voor waardigheid, respect, diversiteit en solidariteit.

Om zijn 10 miljoen abonnees te vieren brengt Tomorrowland een feestvideo uit waarin ‘s werelds beroemdste dj’s figureren, zoals Dimitri Vegas en Like Mike, Armin Van Buuren, Lost Frequencies en David Guetta. Met als onderliggende boodschap: ‘Iedereen 10 miljoen maal bedankt om jullie te abonneren op het Tomorrowland YouTube-kanaal!’

Michiel Beers, medeoprichter van Tomorrowland, klinkt op deze mijlpaal: “We hebben sinds de eerste editie in 2005 elk jaar een aftermovie van het festival gemaakt, maar die video’s werden in de eerste jaren helaas niet vaak bekeken. Maar samen met de wereldwijde groei van YouTube is ook het festival een wereldwijd fenomeen geworden in 2011 en zeker in 2012. Mensen van over de hele wereld bekeken onze aftermovies en sets van Tomorrowland. Een van de meest unieke dingen bij Tomorrowland blijft het feit dat de hele wereld elk jaar samenkomt op één magische plek, en daar draagt onze content op YouTube zeker toe bij. Het is geweldig dat we onze creativiteit en passie die we in Tomorrowland steken elk jaar met de People of Tomorrow kunnen blijven delen via YouTube.”

Van nul tot bijna 2 miljard views in 10 jaar
Het succes van de YouTube-reis van Tomorrowland is spectaculair. In 2011 maakte het festival een spetterend debuut op het platform door al zijn aftermovies tot dan uit te brengen, en die waren een instant hit. Eén jaar later, in 2012, werd de aftermovie wereldwijd trending en vandaag, bijna 10 jaar later, heeft deze 171 miljoen views. Naast de aftermovies zijn het natuurlijk de dj-sets waar Tomorrowland bekend om geworden is. Dat Tomorrowland-sets een geweldig promotiemiddel zijn, toont Alan Walker: zijn dj-set van 2018 haalde 36 miljoen views. En als we wereldwijd zeggen, bedoelen we ook echt wereldwijd: in de top 10 van landen waar de video’s het meest bekeken worden, vinden we landen van over de hele wereld zoals Duitsland, Brazilië, Mexico, India en Polen. Vandaag biedt het kanaal van Tomorrowland meer dan 3.000 video’s en 38 playlists aan en heeft het bijna 2 miljard views.

Ali Rivera, Head of Live Music bij YouTube: “De mijlpaal van 10 miljoen abonnees voor Tomorrowland is echt een ongelooflijke prestatie. Het festival blijft boeiende en innovatieve content creëren en blijft voortdurend evolueren om diepere connecties tussen artiesten en fans uit te bouwen. Bovendien toont het hoe je met een slim en efficiënt gebruik van het YouTube-platform miljoenen muziekfans over de hele wereld kunt bereiken.”

Online en offline genieten van het festival
Als partner van YouTube heeft Tomorrowland altijd al de grenzen van de technologie verlegd: met 360° live streams, of toen het festival tijdens de pandemie met zijn wereldwijde publiek connecteerde via dansparty’s in de huiskamer met ‘United through Music’ of het ​ digitale festival ‘Around The World’. Voor de superfans heeft het YouTube-kanaal ook content van achter de schermen of zelfs een 24u-radiozender met de beste Tomorrowland-muziek. ‘OneWorldRadio’ is al sinds oktober 2020 non-stop live en wist sindsdien al 12 miljoen luisteraars aan te trekken. Vermits Tomorrowland steeds in enkele seconden uitverkocht is, staat het festival bij muziekliefhebbers uit de hele wereld op hun bucket list, of blijft het een ‘once in a lifetime experience’. Maar in tegenstelling tot het festivalterrein waar de mogelijkheden beperkt zijn, is het potentiële publiek op YouTube vrijwel onbegrensd. Dankzij dit bereik, hun digital savviness en de productiekwaliteit konden de mensen achter Tomorrowland de magische vibe van het festival overbrengen naar het digitale scherm, en een wereldwijde muziekbeweging creëren van mensen die al op Tomorrowland waren of er ooit naartoe willen.

Debby Wilmsen Press Coordinator & Spokeswoman, Tomorrowland
Jordy Van Overmeire PR Coordinator, Tomorrowland
Over Tomorrowland België

Tomorrowland is located in a beautiful natural place: recreation area De Schorre in the town of Boom in Belgium. It is a true fairy tale world situated in beautiful natural surroundings with a strong eye for detail such as enchanting décor, magical stages, fascinating acts and peripheral animations, tasty and healthy food & drinks from around the world and spectacular fireworks – an unforgettable and incomparable show. Every year, the festival features a special theme that inspires the famed Mainstage design and stage production.

Tomorrowland caters to all genres in electronic dance music with hundreds of renowned artists performing across more than 15 different stages. Being a home to hundreds of thousands of people from all walks of life, one of the most unique things about Tomorrowland remains the whole world coming together in one magical place with everyone being equal and uniting as one – symbolizing the values of freedom, respect, diversity, and solidarity. 

Tomorrowland Belgium 2023 will take place across two weekends from July 21-23 and July 28-30. The 17th edition of Tomorrowland will revolve around the theme ‘Adscendo’, turning De Schorre into a magical destination high on the horizon, where in 2023 the People of Tomorrow will witness the rise of a magnificent tale in the history of Tomorrowland’s Great Library.

Tomorrowland Belgium 2023
Weekend 1: July 21-22-23
Weekend 2: July 28-29-30
Boom, Belgium
adscendo.tomorrowland.com