De Rode Duivels verklaren hun LOVE met hun FIFA WK 2022 uittenue

De Rode Duivels verklaren hun LOVE met hun FIFA WK 2022 uittenue

Een gewaagde uittenue als tweede hoofdstuk van de samenwerking met Tomorrowland

Vrijdag 23 september 2022 - In de aanloop naar de FIFA World Cup 2022 stellen adidas, de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en Tomorrowland met trots het tweede hoofdstuk voor van hun unieke samenwerking, een gloednieuwe uittenue voor de Rode Duivels. De Rode Duivels en de betrokken partners willen zo hun LOVE tijdens deze woelige periode op een positieve en ludieke manier uitdragen. Uit respect voor een lange geschiedenis van Belgische uittenues is de basiskleur wit. Net als in het eerste hoofdstuk van de op voetbal geïnspireerde festivalcollectie, is de festivalgeïnspireerde tenue voorzien van de LOVE-opdruk en een gedurfde grafische print. De grafische print is geïnspireerd op het wereldberoemde vuurwerk van Tomorrowland en staat symbool voor de gedeelde waarden op vlak van diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit. De Rode Duivels onthullen hun nieuwe tenue op 25 september tijdens de UEFA Nations League-wedstrijd tegen Nederland.

Ontwerp
De opvallende grafische print is niet alleen te zien op de kraag, mouwen, zijkanten en boorden van het shirt en de shorts, maar ook in het adidas logo en het bondslogo, passend bij de positieve LOVE-boodschap. Zelfs de spelersnaam en -nummers, of een print naar keuze, behoort tot de mogelijkheden voor zij die echt in het oog willen springen in hun shirt.

Voor het eerst omvat het productaanbod voor de Rode Duivels zowel authentieke tenues - zoals gedragen door de ploeg - als replica’s. Beide zijn uitgerust met een hoogwaardige 3D-siliconen bondslogo. Voor de authentieke wedstrijdkleding maken de details het verschil. De rijke stoffen, de verhoogde en veelkleurige drie strepen, de geweven mouwen en een iets verschillende grafische print op elk product zorgen voor een uniek resultaat. Op het authentieke shirt is de LOVE-opdruk zichtbaar als detail ter hoogte van de nek aan de binnenkant van het shirt. Op de replica staat het aan de buitenkant van het shirt. LOVE, met het logo van Tomorrowland als letter O, is een subtiele prikkel om ons eraan te herinneren om samen meer van het leven te genieten. De shorts en sokken van de basisuitrusting van de Rode Duivels zijn wit, met paarse shorts en sokken als alternatief. Ze zijn trouwens ook beschikbaar in de gewaagde grafische print, weliswaar alleen voor de echte fans aangezien ze niet voldoen aan de voorschriften van de bestuursinstanties. Het tenue van de Rode Duivels zal voorzien zijn van paarse spelersnamen en -nummers.

Beschikbaarheid
Het nieuwe uittenue is vanaf 23 september verkrijgbaar op adidas.com, shop.rbfa.be, store.tomorrowland.com en via de geselecteerde Adidas winkels en verkooppunten.

Come together and feel the LOVE!

Over Tomorrowland
Tomorrowland is een van de meest populaire en iconische muziekfestivals ter wereld. Het vindt plaats in Boom, België. Het wordt georganiseerd door en is in handen van de originele oprichters, de gebroeders Beers. Tomorrowland werd voor het eerst georganiseerd in 2005 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende muziekfestivals ter wereld. Het festival vindt elk jaar in de zomer plaats.

Tomorrowland vindt plaats op een prachtige locatie in de natuur, in het recreatiegebied De Schorre in de stad Boom in België. Het is een echte sprookjeswereld in een prachtige natuurlijke omgeving, met veel oog voor details zoals een betoverend decor, fascinerende optredens en randanimatie, fantastisch, lekker en gezond eten en drinken en indrukwekkend vuurwerk - een onvergetelijke en unieke show. Omdat het een thuis is voor honderdduizenden mensen uit alle lagen van de bevolking, is de samenkomst van de hele wereld op één magische plek waar iedereen gelijk is en verenigd, wat symbool staat voor de waarden van vrijheid, respect, diversiteit en solidariteit, de belangrijkste eigenschap waarmee Tomorrowland zich van alles en iedereen onderscheidt. Het festival heeft elk jaar een speciaal thema dat aan de basis ligt van het beroemde ontwerp voor het hoofdpodium en de podiumopbouw. ​ Het thema van Tomorrowland 2022 was 'The Reflection of Love'.

De 16e editie van Tomorrowland vond in 2022 plaats op 15-17 juli, 22-24 juli en 29-31 juli en verwelkomde 600.000 “People of Tomorrow” uit meer dan 200 landen.
​Meer info: www.tomorrowland.com.

Over de Koninklijke Belgische Voetbalbond
Als grootste sportfederatie van het land, met meer dan een half miljoen leden, vertegenwoordigt de Koninklijke Belgische Voetbalbond 4.000 voetbalclubs. Samen met de regionale federaties Voetbal Vlaanderen en ACFF (Association des Clubs Francophones de Football) organiseert de KBVB zo’n 12.000 wedstrijden per weekend, waaronder uiteraard de wedstrijden van onze nationale ploegen. De Rode Duivels en de Red Flames zijn onze ambassadeurs.

Door in maart 2021 in samenwerking met de regionale federaties het Come Togetherplan te lanceren, heeft de KBVB een globale strategie aangenomen om zo doeltreffend mogelijk te strijden tegen alle vormen van discriminatie die helaas nog steeds voorkomen op en rond onze velden. Dankzij dit initiatief beschikken wij nu over een gemakkelijk toegankelijk en gebruiksvriendelijk meldpunt voor slachtoffers en getuigen op onze websites en onze RBFA-app, en organiseren wij talrijke opleidingen voor de verschillende voetbalactoren om hen bewust te maken van dit probleem en hen te helpen zo goed mogelijk te reageren wanneer zij hiermee geconfronteerd worden. Daarnaast hebben wij ook de Nationale Kamer in de strijd tegen discriminatie en racisme opgericht, een instantie die sinds het seizoen 2021-2022 actief is. Dit bondsorgaan bestaat uit juristen en experten ter zake en behandelt uitsluitend alle zaken die verband houden met discriminatie en racisme op alle niveaus van ons amateur- en profvoetbal.

Debby Wilmsen Press Coordinator & Spokeswoman, Tomorrowland
Jordy Van Overmeire PR Coordinator, Tomorrowland
Over Tomorrowland België

Tomorrowland is located in a beautiful natural place: recreation area De Schorre in the town of Boom in Belgium. It is a true fairy tale world situated in beautiful natural surroundings with a strong eye for detail such as enchanting décor, magical stages, fascinating acts and peripheral animations, tasty and healthy food & drinks from around the world and spectacular fireworks – an unforgettable and incomparable show. Every year, the festival features a special theme that inspires the famed Mainstage design and stage production.

Tomorrowland caters to all genres in electronic dance music with hundreds of renowned artists performing across more than 16 different stages. Being a home to hundreds of thousands of people from all walks of life, one of the most unique things about Tomorrowland remains the whole world coming together in one magical place with everyone being equal and uniting as one – symbolizing the values of freedom, respect, diversity, and solidarity. 

Tomorrowland Belgium 2023 took place across two weekends from July 21-23 and July 28-30. The 17th edition of Tomorrowland revolved around the theme ‘Adscendo’, turning De Schorre into a magical destination high on the horizon, where the People of Tomorrow witnessed the rise of a magnificent tale in the history of Tomorrowland’s Great Library.

Relive the magic of Tomorrowland 2023 with a series of full sets on YouTube and Apple Music.